maanantai 28. tammikuuta 2013

Amigurumikissa


Kotivinkin ohjeilla virkkasin serkkutytölle 7-vuotislahjaksi kissan. Valmiista työstä en muistanut ottaa kuvaa, mutta kokoamisvaiheesta kyllä. Kisu valmistui jo aikoja sitten, ja on saapunut serkulle perillekin, mutta omissa muuttotohinoissani en ole aiemmin ehtinyt kirjoittaa.

Kissan päähän, vartaloon, korviin ja häntään kului yhteensä 150g kaksinkertaista 7veljestä, käsiin ja jalkoihin n. 35g Isoveljeä ja viimeistelyyn hieman mustaa 7veljestä ja kaulaliina Teddystä. Osien yhdistely oli kaikista vaikeinta, vaikka kuinka yritin nuppineuloilla sommitella raajat paikoilleen. Onneksi lahjan saaja soitti paketin tultua perille, ja oli erittäin tyytyväinen kissaansa, vaikkei se täydellinen olekaan. 
//malli - kotivinkki//
//lanka - 7veljestä, Isoveli ja Teddy//
//6mm virkkuukoukku//

tiistai 15. tammikuuta 2013

Sormikkaat

Tänään valmistuivat sormikkaat 7 veljestä-langasta. Sormet olivat melko pitkästyttävät tehdä, ja lisäksi en löytänyt mistään sopivan kokoisia sormikaspuikkoja. Lopulta keksin kuitenkin kiikuttaa kahdet sukkapuikot isäpuolelleni, joka katkaisi puikot keskeltä ja teroitti päät. Ja ta-daa, neljä kappaletta sormikaspuikkoja löytyy täysin oikeaa kokoa varastostasi nykyään. Aikaa meni kokonaisuudessaan suunnilleen puolitoista viikkoa. No, valmistuivatpahan hanskat kuitenkin, ja varmasti teen vielä muitakin sormikkaita, ovat niin kivat! Varsi on pitkähkö, ja malli on täältä, tosin hieman muunneltuna. Sormikkaat pääsivät jo koeajolle, ja ovat ne vaan niiiiiin ihanat. Mahtavaa ajaa autoa niin, että sormet eivät palellu tunnottomiksi.

Neulominen on hieman jo helpottunut, sillä olen saanut käden pois paketista ja kuntoutus on hyvällä vauhdilla. Välittömästi kun tajusin voivani neuloa muutakin kuin oikeita silmukoita, pääni täyttyi ideoista ja tehtävistä neuleista. Tällä hetkellä puikoilla on torkkupeitto, kissa-amigurumi ja huivi. Kisu on tehtävälistalla ykkösenä, peitto odottaa parempien puikkojen saapumista postitse ja huivista loppuu kohta lanka... 

✤  malli: pirkka
✤ lanka: 7veljestä musta
✤ puikot: 3,5mm sukkapuikot ja sormikaspuikot


keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Koiralle lelu

Villafriikki koirani sai itselleen oman neulotun pötkylän muutama päivä sitten. Lelu nousi heti huippusuosikiksi, ja koira jopa nukkuu sen kanssa, kuten kuvasta näkyy. Luulin lelun hajoavan heti kovassa käytössä, mutta jostain kumman syystä se on edelleen ehjä, vaikka molemmat koirat retuuttavat sitä. Hieman se tosin on muuttanut muotoaan, mutta se ei haittaa minua eikä koiria.

Lelu oli superhelppo tehdä, hyödynsin leluun yllätyssukista jääneen kerän lopun. Lankana siis 7veljestä, jota kului suunnilleen 20g. Lelu on kokonaan sileää neuletta, täytetty vanulla ja päät on ommeltu yhteen. 

lauantai 5. tammikuuta 2013

Yllätyssukat

Ensimmäiset tekemäni yllätyssukat ovat valmistuneet. Raidat ovat liian leveitä, mutta ensimmäistä yllätyskerää keriessä oli vaikea tietää paljonko lankaa kuuluu. Värit eivät ole aivan mieleiseni, mutta itselleni sukat eivät tulekaan. Sukkien lopullista kohtaloa en ole vielä päättänyt, mutta eipä niillä mikään kiire olekaan. Kantapäänä sukissa on tiimalasikantapää. 

 ♪ malli: kotoliving / oma
lanka: 7veljestä yllätyskerä
puikot: 4mm sukkapuikot


torstai 3. tammikuuta 2013

Kyltti

Mummuni sai joitakin vuosia sitten joululahjaksi puisen kyltin ovenpieleen, jossa lukee "Mummu asuu täällä". Viimeksi vieraillessani sain kyltin takaisin, ja pyynnön korjata sen. Koristeet olivat tippuneet suurimmaksi osaksi, ja ripustusnaru katkennut kyltin ollessa säiden armoilla. Niimpä tartuin toimeen eilisiltana ja korjasin kyltin. Liimasin pitsirusetin, helmiä, puisia sydämiä ja lumiukon kylttiin sekä kiinnitin narun uudelleen. Pitää vain muistaa viedä kyltti takaisin seuraavalla käynnillä. 
tiistai 1. tammikuuta 2013

2013

Vuosi on vaihtunut, ja uudet kujeet ovat edessä. Uudelle vuodelle lupasin keskittyä enemmän itseeni, ja lopettaa turhista asioista murehtimisen ja stressaamisen. Henkilökohtaisesti en juurikaan pidä valtakunnallisista ryyppyjuhlista, joten vuoden vaihtumista juhlistin perheeni kanssa. Pelailimme korttia, söimme hyvää ruokaa ja olimme katsomassa ilotulista kellon lyödessä 12. Raketeissa lempiasiani on ääni. Ilotulitus on kaunis itsessään, mutta korviahuumaava pauke tuo siihen oman säväyksensä.

Tälle vuodelle en tehnyt kollaasia, sillä olen pitänyt blogia niin pienen hetken vasta. Muutamia suosikkeja loppuvuoden töistä on kuitenkin noussut esiin, kuten jatkuvassa käytössä olevat ranteenlämmittimet, joita teen varmasti lisää. Sukista suosikeiksi nousee joululahjaksi tehdyt kirjoneulesukat. Vuoden 2013 tavoitteena on karsia lankavarastoja, ostaa vain tarpeellisia lankoja ja käyttää jämälankoja mahdollisimman paljon.

Hauskaa vuotta 2013!
Subscribe to RSS Feed