maanantai 30. syyskuuta 2013

Vihdoin ja viimein

Vihdoinkin olen päässyt neulomaan. Syksyn ensimmäiset sukat valmistuivat 7 veljeksestä, kuvassa alimpana. Näissä on raidallinen varsi, ja ovat miehelle kokoa 43. Sukan neulominen pitkästä aikaa oli hieman haastavaa, käsiala oli alussa kovinkin epätasaista, enkä oikein osannut pitää puikkoja ja lankoja käsissä mitenkään. Mutta nopeasti se muistui mieleen ja sukat valmistuivat. Varren raidat ovat aiemmin kertomallani raitageneraattorilla ideoidut.

Näiden jälkeen opettelin magic loop-tekniikkaa (silmukoiden luominen ja kärjestä aloittaminen). Kantapään tekemiseen en kuitenkaan vielä lähtenyt, vaan aloitin putkisukista, ja kyllähän tämä on helppoa, kun vaan oppi.

Ylärivissä vasemmalla näkyy hieno lankatelineeni, jonka mies teki minulle. Siinä on neljä putkea, johon mahtuu talous- tai vessapaperirulla. Rullat olen vielä päällystänyt kuiopaperilla, että näyttää nätimmältä. Rulliin on hyvä kiertää langat, jolloin ne juoksevat sotkutta ja tasaisesti.

Ylärivin oikean puolimmaisessa kuvassa taas näkyy upouusi ja täydellinen rannetuki, jonka avulla olen pystynyt neulomaan jälleen. Tuki on niin hyvä kädessä, että oli pakko ottaa siitäkin kuva ja hehkuttaa. :)

2 kommenttia:

  1. Kylläpä generaattorilla onkin tullut nätit raidat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä. :) Oli kyllä harvinaisen näppärä systeemi, kerrankin ei tarvinnut miettiä raidoitusta itse, tai tehdä tasaisen tylsiä raitoja. :)

      Poista

Subscribe to RSS Feed