tiistai 22. lokakuuta 2013

Tuolinpäällinen



Jo jokin aika sitten valmistui tuolinpäällinen Hanko-langasta. Päällisiä tarvittiin kaksi, joten minä tein toisen, ja äitini toisen. Päälliset päätyivät siis vanhemmilleni kahteen nojatuoliin. Viereisen kuvan kanssa on jostakin syystä ongelmia, enkä saa sitä näkymään selkeänä, vaikka tietokoneella se näkyy oikein. Alemmassa kuvassa näkyy pitsikuvio tarkemmin.

Itse päällisen tekeminen sujui hyvin, kuvio oli helppo ja sen oppi nopeasti ulkoa. Loppuvaiheessa päällinen painoi jo tuhottomasti, ja sen kääntely alkoi olla hankalaa. Tästä syystä päätin vihdoin  opetella neulomaan molempiin suuntiin, jotta vältyin ylimääräiseltä kääntelyltä ja ennen kaikkea nurjilta kerroksilta! Nopeastihan sen oppi, kun vain aloitti.

Työn valmistuttua ilmeni kuitenkin ongelmia, jotka juontuivat käsialasta. Äitini neuloo melko löysää, kun taas minä neulon tiukkaa. Samankokoisilla puikoilla, samalla ohjeella, minun työni oli varmaan 15-20cm lyhyempi ja myös kapeampi. Ei auta muu kuin venytellä päällistä mittoihinsa, onneksi se antaa reilusti periksi. 

Joulukin alkaa olla ovella, ainakin käsityöihmisen näkökulmasta. Yhtä isompitöistä joululahjaa olen väsäillyt jo pidemmän aikaa, mutta nyt alkaa olla aika aloitella muitakin lahjoja.

Eilen kirjoittelin listan lahjansaajista ja mahdollisista lahjoista, ja aloitinkin yhtä lahjaa. Tavoitteena on saada joululahjat ajoissa hoidettua, ettei tarvitse ängetä suurimpiin jouluruuhkiin. Viime vuosina olen tehnyt niin paljon villasukkia, että tänä vuonna pitää keksiä jo jotakin muuta. 

Kynttilöiden valaminen kiinnostaisi myös, joten ehkä tänä vuonna joulupaketeista löytyy itse tehtyjä kynttilöitä... :)








2 kommenttia:

  1. Ainakin noissa Novitan Fb-ryhmistä löytyy linkki, Susanne on itse linkitellyt.

    VastaaPoista

Subscribe to RSS Feed