torstai 10. heinäkuuta 2014

Opettavaista asiaa

Jokin aika sitten Juju-kerhosta lähetettiin kuukauden kirjana Oma Koppa-virkkauskirja. Selailin kirjaa, ja totesin, että onpa paljon ihania juttuja, helpoiltakin vaikuttavat. En päässyt kuitenkaan aloittamaan virkkaamista aiemmin, mutta tänään tartuin koukkuun ja etsin sopivaa mallia. Sitten iski ongelma. Minä, neuroottinen ohjeiden seuraaja, symmetrian ja täydellisyyden tavoittelija, huomasin, että tuossa perhanan kirjassahan ei ole kunnollisia ohjeita!

Aluksi yritin epätoivoisesti kuvista sihrustaa lisäyksiä ja kerrosten etenemistä, mutta ei siitä mitään tullut. Minulla oli eri lankaa, eri koukku ja eri käsiala, nämä neuleet eivät ole tehty tarkkoja ohjeita varten. Sitten päätin heittäytyä, ja seurasin ohjeita sen verran kuin niitä oli, ja varioin loput. Sovitin neuletta omaan käsialaani, purin kerrokset useaan otteeseen, sillä symmetriasta en luopunut vieläkään. Lisäykset on oltava tasaisesti! Vai onko? Lopulta heitin symmetriankin omaan (romu)koppaani, ja neule alkoi etenemään! Nyt minulla on kaunis ympyrän alku, joka ei ole symmetrinen, eikä varmaan täydellinenkään, mutta siitä ei huomaa ollenkaan, että lisäykset ovat eri kohdissa ja täysin hatusta heitettyjä!

Mitään valmista minulla ei ole esiteltäväksi, olin niin totaalisen innostunut oppimastani uudesta taidosta, eli varioimisesta, että minun piti välittömästä tulla kertomaan siitä teille. Jatkossa ehkä osaan ottaa hieman rennommin ohjeiden kanssa, ja tosiaan katsoa syntyvää neuletta, että mitä sille pitikään nyt tehdä. 

Tämän päivän päätteeksi välitän siis lämpimimmät kiitokseni kirjan kirjoittajalle, Virpi Siiralle. (Blogia kannattaa myös käydä kurkkaamassa.) Kiitos, että kirjasi opetti minut löysäämään pipoani. ;)


2 kommenttia:

  1. Hei!! Tunnistan tuon vapauttavan tunteen!! Itselleni kävi noin kun aloin tuunata vaatteita vuosia sitten. Koulutukseni kautta opitut pilkunviilaamiset vaikeuttivat monesti tekemistäni kunnes oivalsin eräänä päivänä että heitän opitut jäykistelyt huittin nevadaan ja soveltelen, teen tarkoituksella "epäsiistiä", annan luomukseni puhua ja johdattaa ym ym. Edelleenkin nautin tästä vapauden tunteesta. Virkkausriemua sinulle!!! -sylvi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä niin vapauttava tunne, että ihanaa, kun sen ovat muutkin saaneet kokea! :)

      Poista

Subscribe to RSS Feed