lauantai 28. kesäkuuta 2014

Rento kesäpaita

Jokin aika sitten nettiä selaillessani löysin ohjeen aivan ihanaan ympyräpaitaan. Laitoin sivun kirjanmerkkeihin ja unohdin paidan, mutta vain hetkeksi. Sitten, eräänä toimettomana päivänä muistin ohjeen, ja meinasin nopeasti tehdä tuon paidan. Ohje itsessään on erittäin helppo, ja parhaassa tapauksessa paitaan ei pitäisi kovin pitkää aikaa saada kulumaan. Toisin kuitenkin kävi.

Leikkasin paidan ja virittelin ompelukoneeseeni ensimmäistä kertaa kaksoisnneulan. Aikomuksenani oli nopeasti koittaa jälkeä tilkulle ja sen jälkeen hurauttaa paidan reunat. Nopean testini jälkeen taistelin neulan ja ompelujäljen kanssa kaksi tuntia. Välillä lanka oli aivan solmussa, välillä vasemman puoleinen neula ei ottanut alalankaa kuin monen sentin välein, ja mitähän vielä. Epätoivoisena koitin kaikenlaisia säätöjä ja vääntöjä ja sitä ja tätä ja tuota. Lopulta keksin, että neulan pitää olla niin vasemmassa reunassa kuin sen ikinä saa, jotta molemmat neulat ottivat alalangan. Tiedä sitten mistä tuo johtui, mutta tämän oivalluksen jälkeen ompelu alkoi sujumaan. 

Paita on siis yksi kappale, johon on leikattu pääntie ja helmat pyöristetty. Sivuihin ommellaan lyhyt pätkä kainalon alle, joista tulee kädentiet. Erittäin helppo ja nopea (niiiin...) siis. Seuraava ongelma ilmeni kuvatessa. Mustan koiran omistajana tiedän, miten vaikea mustaa on kuvata. Enkä onnistunut tälläkään kertaa. tarkoituksenani oli ottaa hienoja kuvia joka suunnasta, jotta paidan malli näkyy, mutta ei tuota saanut näkymään mistään mitenkään. Yhden kelvollisen kuvan sain rankalla muokkauksella. Pahoitteluni siis tästä.

Mutta hei, koska kuvasta ei näy kunnolla, ja paita on oikeasti todella mukava päällä ja helppo tehdä, suosittelen kaikkia kokeilemaan ja tekemään ihan oman ympyräpaidan! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Subscribe to RSS Feed