maanantai 12. tammikuuta 2015

Joululahjaesittelyssä huppupipoja

Huppupipoja.. Huppuja, pipoja, miksi näitä kutsutaan? Joka tapauksessa tein näitä kaksi joululahjoiksi. Toinen on miehen malli, ja toinen naisen. Vuorossa siis viimeiset joululahjat, vuosi 2014 on nyt siis käsitelty, ja vihdoin pääsemme vuoteen 2015!


Miehen huppukauluripipo on tehty graffitinharmaasta 7 veljeksestä. Kauluriosa on 4,5mm neliskanttisilla puikoilla tehdyt, ja huppuosa 4mm neliskanttisilla. Ohje on Novitan lehdestä ****. Muokkasin ohjetta hieman, kun minun käsitykseni mukaan kasvojen eteen tuleva läppä olisi ollut pidempi, ilmeisesti minulle tuli joku kämmi tuota tehdessä. Ohjeen mukaan se olisi kiinnitetty napeilla, mutta minä ompelin reunat kiinni pipoon. Noin lyhyttä läppää ei tarvitse liikutella kasvoille ja takaisin, joten se saa pysyä siinä kokoajan. Mallineule oli mukavaa neuloa tasona, pyörönä ei niinkään, mutta kyllä tuo onneksi kohtuullisen nopeasti valmistui. Saajakin tuntui tykkäävän tästä. :)
Naisen huppu on äidilleni, joka varta vasten sellaista minulta toivoi. Tein sen Dropsin ohjeen mukaan, Vaihdoin langan Novitan Hileeseen, ja lisäsin vielä suuren tupsun. Tupsussa on mukana heijastinlankaa, ja se on napilla kiinni, jotta kylmällä ilmalla saa takin hupun vielä tämän päälle.


Tekeminen oli kohtalaisen tylsää, hupussahan ei mitään erityisten ihmeellistä ole, muutama hassu kavennus ja aukko kasvoille.

Jostain syystä en saanut kuviin tallennettua hupun oikeaa väriä, vaan väri näytti aina liian siniseltä tai vastaavasti liian punaiselta. Värinä on kuitenkin ruskea, eikä kuvissa näkyvä outo väri. :)
2 kommenttia:

  1. Nämähän on tarpeellisia nyt viime päivinä olleet varmasti! Tuollaisia pitäisikin koittaa tehdä meillekin, tai lapselle hätäisesti juuri neuloinkin mutta hieman eri tyyppisen, tuollainen olisi ehkä ollutkin parempi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti ovat olleet tarpeellisia, täällä päin ainakin on ollut toista kymmentä astetta pakkasta. :P Mielestäni tällaisiin löytyy todella vähän ohjeita, ainakin aikuisten versioihin. Lapselle taitaakin löytyä enemmän. :)

      Poista

Subscribe to RSS Feed