maanantai 18. marraskuuta 2013

Kynttilän valamista

Minulla on jo pidempään pyörinyt mielessä ajatus kynttilöiden valamisesta, ja nyt uskaltauduin vihdoin sitä koittamaan. Ihan ensiksi tilasin tarvikkeita Sinellistä. Keräsin kaapeista vanhoja kynttilän pätkiä ja houkuttelin miehen mukaan sulatuspuuhiin. Alkuvalmisteluina lueskelin netistä ohjeita, saksin tuikkuja rouheeksi ja yritin ylipäätään miettiä kaiken valmiiksi.

Kun kynttilänjämät olivat sulaneet, kaadettiin nestettä kippoihin ja koitettiin keksiä parasta mahdollista keinoa siihen. Tähän tarkoitukseen uhrattiin yksi kauha, yksi desimitta ja kattila. Sula kynttilämassa kuitenkin valui muottien reunoilta vähän mihin sattuu, joten kävin tänään hakemassa kahvallisen ja kaatonokallisen metalliastian tähän tarkoitukseen. Näin neulojan näkökulmasta vanhat, käytöstä poistetut metalliset sukkapuikot toimivat parhaina tukikeppeinä sydänlangalle. Ripottelin rouhetta massan joukkoon ja annoin jähmettyä.

Kynttilöiden valmistuessa huomasin, että rouhetta oli auttamattomasti liian vähän, eivätkä ne muutenkaan mitään kauneuskilpailukynttilöitä olleet. Harjoitus kuitenkin tekee mestarin, joten yritin heti aamulla uudelleen. Näiden kynttilöiden ulkonäöstä en ole vielä varma, kun ovat edelleen muoteissaan. Varmasti saatte kuitenkin nähdä myöhemminkin kuvia kynttilöistä, oli se sen verran hauskaa puuhaa! :)

4 kommenttia:

 1. En kyllä kuvasta päätellen alkuun ollut ihan varma mitä olet kokannut, mutta harjoitus tekee mestarin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! :D Puolustuksekseni voin sanoa, että seuraavat koevedokset näyttivät jo huomattavasti paremmilta! :)

   Poista
 2. Pitää kyllä ehdottomasti joskus itsekin uskaltaa kokeilla. Noita kuppeja kuitenkin käytetyistä kynttilöistä kertyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykästyin tähän puuhaan nyt oikein todenteolla, jatkuvasti olen tekemässä kynttilöitä, ja pitihän värejä sun muita aineksiakin jo tilata paaaaaaaljon lisää. :D

   Poista

Subscribe to RSS Feed