torstai 14. marraskuuta 2013

Pystyraitasukat

Jo päiviä sitten valmistuneet pystyraitasukat pääsevät esittelyyn vasta nyt, sillä en ole muistanut kuvata niitä kirkkaassa päivänvalossa. Kuvaan lähes kaikki blogin kuvat luonnonvalossa, sillä puhelimella en saa sisätiloissa hyviä kuvia. 

Sukat ovat hieman mukailtu malli Novitan Sukkalehden pystyraitasukista. Erona on hieman lyhyempi varsi ja kuvion jatkuvuus loppuun saakka. Lankana on ohjeen mukainen 7 veljestä vaaleana ja tummana harmaana. Puikot olivat 3,5mm pyöröpuikot ja sukat valmistuivatkin samaa tahtia magic loop-tekniikalla. Kuvio on mukavan yksinkertainen ja helppo neuloa, kunhan muistaa varmistaa, etteivät langat jää kovin kiristämään.

Kantapää on tavallinen lappukantapää ja kärjessä on leveä nauhakavennus. Kapea nauhakavennus olisi ollut kyllä näppärämpi tähän tarkoitukseen, ja varmaan kauniimman näköinenkin, mutten kuitenkaan alkanut purkamaan koko kärkeä, vaan päätin, että saavat kelvata tuollaisenaan. :) 

Sukat ovat kokoa 45/46 ja joululahjaksi menevät. 

11 kommenttia:

 1. Todella hienot sukat ovat! :) Varmasti lämpöiset kun kahdella langalla tehdyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime jouluna tein tällaiset samanlaiset lahjaksi, ja olivat saajalle kyllä todella mieluistat juurikin pitkän varren ja lämpöisyyden vuoksi. Ulkona viihtyvälle ovat mielestäni todella hyvä lahja. :)

   Poista
 2. Kauniit sukat! :) Minun mielestä tuo leveä nauhakavennus sopii hyvin noihin, se on kärkikavennuksista kyllä ehdottomasti kaunein. Pitäis itsekin taas kaivella esiin tuo Novitan Sukkalehti, siellä on kyllä vaikka mitä ihania malleja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Sukkalehti on kyllä ihan mahtava lehti, sieltä tuli viime joulunakin useat joululahjat tehtyä. :)

   Poista
 3. Kauniit sukat, ja värit. Ei palellu varpaat sukan saajalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sukkien saaja käy ahkerasti metsästämässä, jonka vuoksi valitsinkin nämä sukat, että pysyvät varpaat lämpimänä. :)

   Poista
 4. Erikoiset, sopii tuo leveä kavnnus, koska oin iso koko.

  VastaaPoista
 5. Kiitos MiunMaun sekä Hilkka! :)

  VastaaPoista
 6. Kauniit sukat ja kiva, kun raidat eivät ole tasalevyiset.

  VastaaPoista

Subscribe to RSS Feed