maanantai 29. joulukuuta 2014

Joululahjaesittelyssä ruususukat


Joululahjaksi tekemäni ruususukat ovat ehkä suuritöisimmät koskaan tekemäni sukat. Miehen sisko pyysi joululahjaksi villasukkia, ja näytti tämän Novitan mallin. Yhdessä katsoimme sopivat värit, ja ei kun tekemään. Tein molemmat sukat pyöröpuikolla samaan aikaan, ja laiskuuttani vielä niin, että lanka tuli lankakerän sisältä ja ulkoa. Parhaassa tapauksessa kolme tällaista kerää samaan aikaan työssä kiinni.. sotkuhan siitä tulee. Solmuista kuitenkin selvittiin, ja sukatkin valmistuivat.

Tekemisen aikana tuskailin välillä, etten millään erota esiin tulevaa ruusukuviota, ja mietin, että mitä ihmettä sitten tehdään, kun sukat ovat valmiit, ja ruusuja ei vain näy. Kauempaa katsoessa kuvio on onneksi melko selkeä. Pitkästä aikaa kirjoneuletta tehdessä jälki ei ole mitään aivan tasaisinta, mutta loppujenlopuksi olen ihan tyytyväinen sukkiin. Ja niin tuntuu olevan lahjan saajakin, en ole tainnut nähdä häntä kertaakaan joulun jälkeen ilman ruususukkiaan. :)

Kiire näidenkin kanssa meinasi tulla, aattoaamuna sukat olivat vielä hieman kosteita pingotuksen jäljiltä, ja toinen sukka oli kokonaan päättelemättä. Pakettiin ne kuitenkin päätyivät kuivina ja pääteltyinä, kun kauhealla kiireellä niitä viimeistelin. :)

Sukkien pohjasta tykkään erityisesti, raita on kivan näköistä, ja pohja on varmasti lämmin ja kestävä kahdella langalla tehtynä.


6 kommenttia:

 1. Todella upeat sukat! Hattua noatan, itse en noin työläisiin sukkiin arvaisi vielä ryhtyä. Hienot.

  Vaan saanko kysyä, kuinka ihmeessä olet saanut pysymään langat selvinä? Itse en pysty tekemään edes kahdella värillä TAAT, kun sekoan sisä- ja ulkokeriltä tuleviin lankoihin - ja haluaisin oppiva kovasti.

  VastaaPoista
 2. Kiitos. :) Langat pysyvät kohtuullisen selvinä, kun kääntää työtä aina oikeassa järjestyksessä, esim ensin oikealle, ja seuraavaksi vasemmalle. Langanjuoksuja sitoessa voi myös oikaista sotkeentuneet langat ja sitoa langanjuoksut siten. Jos lankoja selvittelee jotenkin, pitää olla tarkkana, että osa langoista ei mene eri puolilta työtä. Ymmärsitkö yhtään mitä tarkoitan? :D Ja harjoittelemalla oppii. Jos langat sotkeentuvat kiinni työssä ollessa, ne myös selviävät siten. ;)

  Mutta... Mikä on TAAT? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin ymmärtäneeni :-) Jotenkin olen saanut langat vaan oikein megasykkyrälle ja usko on loppunut kesken.

   TAAT on two at a time elikkä kaks sukkaa kerralla. Hui, mulle on tarttunut englantilaista neuleslangia sanastoon!

   Poista
  2. Hah! :D kyllä se siitä, yritä pitää lankakerät samassa järjestyksessä kokoajan, etteivät langat sotkeennu siitäkin suunnasta. :)

   Aivan, yritin miettiä vain suomenkielisiä sanoja, että mistä tuo tulee! :D

   Poista
 3. Aivan ihanat!! Olen hurahtanut kirjoneuleisiin tämän vuoden aikana ja tämä malli tulee varmuudella työlistalleni! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kirjoneuleet ovat ihania, mutta niin kamalan työläitä.... :D

   Poista

Subscribe to RSS Feed