sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Saippuakokeilu

Ystäväni teki joululahjaksi saippuaa, ja päädyttiin kokeilemaan valmistusta meillä. Minä en ole koskaan tehnyt saippuaa itse alusta alkaen, tai edes valmiista saippuamassasta, ja ystäväni oli koittanut pari kertaa eri reseptejä, jotka jostain syystä epäonnistuivat. Rohkeasti kuitenkin lähdimme kokeilemaan.

Valmistuksen ohella löysin kaapistamme muffinssivuokia, joita kasailimme muutaman päällekkäin, ja otimme ne muoteiksi. Keksimme myös laittaa saippuaan kahvinpuruja, jotta siitä tulisi hieman kuorivaa, tai edes kauniimman väristä, saippuavärejä kun ei ollut. Nopeasti googlasin ohjeita kahvisaippuaan, mutta koska resepti oli muuten aivan erilainen, päätimme vain laittaa puruja ns. näppituntumalla.

Sovelletusta saippuasta tuli lopulta yllättävän hyvä ja väriltään kaunis. Se lähti helposti muoteista irti, ja valmistuu nyt jouluun saakka. Toivottavasti ovat hyviä myös saippuana.. :)


3 kommenttia:

 1. Hih, ompas hauska sattuma, minä väkertelin tänään myös kahvisaippuaa, juuri sain muffinssipellillisen jäähtymään ja jähmettymään. Käytittekö valmista saippuamassaa vai valmistitteko ihan kokonaan itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kokonaan tehtiin itse. :) Hauskaa puuhaa kyllä oli!

   Poista
 2. Saippuan tekeminen on kyllä tosi hienoa! Kaffesaippuaakin joskus kokeilin, sen sai hyvinkin tumman ruskeaksi tummalla kaakaojauheella *vink vink*

  VastaaPoista

Subscribe to RSS Feed