perjantai 19. joulukuuta 2014

Sytykeruusuja lisää

Tein sytykeruusuja viimeksi äitienpäiväksi, ja nyt päätin tehdä niitä myös jouluviemisiksi. Äitini ei ole tainnut vieläkään käyttää edellisiä tekemiäni ruusuja, ja mummunkin luona näin niite vielä, joten heille olen keksinyt muita viemisiä. Miehen kanssa askartelimme ruusuja jo muutama viikko sitten, jonka jälkeen ne jäivät odottelemaan steariinikäsittelyä.

Viime sunnuntaina kuitenkin tartuin itseäni niskasta kiinni, ja aloin sulattamaan vanhoja kynttilänpätkiä ja itse tekemiäni epäonnistuneita kynttilöitä. Dippailu ja sulattelu vie yllättävän paljon aikaa, vaikkei ruusuja ollut kuin 25, steariinia pitää kuitenkin olla reilusti, että koko ruusun saa upotettua. Päätin tehdä ruusuja kahta eri väriä, punaista ja vihreää. Vihreään steariiniin pudotin vielä "Joulun vihreä"-nimisen värinapin, mutta aika hailuksi tuo jäi. Punainen väri on mielestäni kauniimpi, ja jostain syystä punaiset ruusut onnistuivatkin paremmin, siillä vihreisiin ruusuihin jäi terälehtien päihin ihmeellisiä steariinimöykkyjä.


Eilen töistä tullessani askartelin ruusuille alustat, liimasin paksun kartongin päälle erilaisia papereita, jotka leikkasin kukkaruukun avulla pyöreiksi. Tulostin viime kerrallakin käyttämäni "Sytykeruusuja"-lapun, jonka liimasin ruskeaan paperiin. Kotolivingistä joskus leikkaamani pakettikortitkin päätyivät käyttöön, kirjoitin niihin jouluntoivotukset, ja laitoin molemmat päällekkäin nauhaan kiinni. Paketeista tuli mielestäni kauniita, juuri sopivia viemisiä jouluvierailuille. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Subscribe to RSS Feed