perjantai 9. marraskuuta 2012

Enemmän joululahjoja

Lisää joululahjasukkien esittelyä. :) Sukkalehden malli D on vuorossa tänään. Sukat on täysin ohjeen mukaan tehty, lukuun ottamatta väriä ja hieman lyhyempää vartta. Edellisten kirjoneulesukkien jälkeen oli yllättävän mukava tehdä yksivärisiä sukkia. Yleensä pitkästyn helposti, joten perussukkia en juurikaan tee, näissä onneksi oli tuo palmikkoraita, niin jaksoin tehdä loppuun asti.

Näissä sukissa tykkäsin erityisesti kantapäästä, joka on siis tiimalasikantapää, tuleviin sukkiin teen varmasti kys. kantapäätä enemmänkin. Henkilökohtaisesti en tykkää silmukoiden poimimisesta, joten siitä syystä tiimalasikantapää on kuin juuri minua varten.

Tällä hetkellä työn alla on sukkalehden malli V, pystyraitasukat. Ohjeessa hieman epäilyttää, kun varressa ei ole lainkaan kavennuksia. Nyt olen kuitenkin kantapäässä jo, joten kohta selviää miten käy. Kantapääksi taiteilin tähänkin tiimalasikantapään, sekä värit on vaihdettu siniseksi ja valkoiseksi. Pieniä muutoksia kiilakavennusten suhteen jouduin tekemään kantapään vaihdon vuoksi, sekä sukka on ns. välikokoa. Ohjeessa on koko 38 ja 44, tekemistäni sukista tulee kokoa 41. Luultavasti sukka sujuu loppuun saakka ilman suurempia kommelluksia, suurin huolenaiheeni on kuitenkin sukan istuvuus. Lahjan saaja on näet erittäin herkkäjalkainen, joten päättelytkin pitää tehdä sukan päälipuolelle, eikä vahingossakaan pohjaan. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Subscribe to RSS Feed