perjantai 21. maaliskuuta 2014

20/31

Katselin hieman hakusanoja, joilla blogiini eksytään. Katselin myös luetuimpia julkaisuja. Luetuin kautta aikojen oli totta kai arvonta. Yllätyksekseni toiseksi päätyi jo yli vuoden vanha teksti sydänsukista! Hakusanana useimmiten "sydänsukat ohje". Nämä eivät ole kuitenkaan lainkaan niin vaikeat, kun ihmiset ilmeisesti luulevat.

Ensin valitset haluamasi sukkamallin, esimerkiksi Novitan perussukat 7 veljeksestä tai Nallesta. Sitten neulot perussukan ohjeella, mutta lisäät siihen kirjoneulekuvion, tässä tapauksessa sydämen. Kirjoneuleeseen kannattaa ottaa puolta numeroa suuremmat puikot, jotta se ei kiristä.

Aamukahvia juodessani piirsin vielä ruutupaperille yhden käyttämistäni sydänkuvioista. Kuvion voi muokata omaan sukkamalliin ja käsialaan sopivaksi lisäämällä tai vähentämällä sydänten välisiä silmukoita. Esimerkiksi tehdessäsi perussukkaa Nallesta, jossa on silmukoita 56, 10s mallikerta menee sukkaan 5 kertaa ja kuusi silmukkaa jää yli. Nämä ylimenevät silmukat voit lisätä sydänten väliin. Jos sukassasi on silmukoita esimerkiksi 48, voit vähentää kahden sydämen välistä silmukoita.

Tällä tavalla sitten neulot koko sukan ohjeen mukaisesti, eikä ollut vaikeaa. :)


ps. Minun piirtämäni kuvio luetaan normaalisti ylhäältä alas ja vasemmalta oikealle, toisin kuin neulekaavat yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Subscribe to RSS Feed